От Министерство на околната среда и водите предупреждават, че в резултат на

...
От Министерство на околната среда и водите предупреждават, че в резултат на
Коментари Харесай

МОСВ: Има опасност от сериозни наводнения, нивата на реките ще се повишат

От Министерство на околната среда и водите предизвестяват, че в резултат на засилените превалявания в сряда и през нощта против четвъртък има има риск от съществено покачване на речните равнища в по-голяма част от басейните. 

Най-съществено повишаване на водите се чака в Дунавския басейн.

На 9 ноември денем и на 10 ноември речните равнища в басейна ще стартират да се намаляват. На 11 ноември още веднъж вследствие на превалявания ще има нови краткотрайни покачвания на речните равнища в басейна, основно в планинските елементи от басейна.

Във вечерните часове през днешния ден и през нощта против 9 ноември ще има покачвания на речните равнища в Черноморския басейн. В резултат на оттичане ще има покачвания в долните течения на главните реки. В резултат на превалявания, в следобедните и вечерни часове на 11 ноември са вероятни нови краткотрайни покачвания на речните равнища в басейна, акцентират още от Министерство на околната среда и водите.

В Източнобеломорски басейн по-съществени покачвания ще има в Рило-Родопските и Старопланинските притоци на р. Марица и във водосбора на р. Арда. В Западнобеломорски басейн по-значителни ще са превишенията в горните елементи от водосбора на р. Струма.

Следващите два дни речните равнища ще се намаляват, като вследствие на оттичане през първия ден ще има покачвания на речните равнища в долните течения на главните реки.

От вечерните часове на 10 и 11 ноември ще има нови, краткотрайни покачвания на речните равнища в басейна, сигнализират от Министерство на околната среда и водите.

От Националния институт по метеорология и хидрология показаха, че през нощта преваляванията от северозапад ще стопират. В петък ще доминира слънчево време, преди обяд тук-там в равнините и котловините с мъгла. Постепенно от запад-югозапад облачността ще се усилва и вплътнява и до среднощ в западните региони ще превали дъжд.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР